Resultaten van haartransplantaties

Resultaten van haartransplantaties wat kan ik verwachten?

Je hebt wellicht op talrijke haartransplantatie forums en waarschijnlijk op Google, YouTube ,  Instagram of een andere zoekmachine gezocht naar resultaten van diverse haartransplantaties. Op het internet vindt je heel veel resultaten en elke haarkliniek toont zijn eigen portfolio op hun eigen pagina.

Eberson Hair Clinic heeft al ruim 16 jaar ervaring in het verrichten van haarimplantaties. Wij hebben gezien hoe deze behandeling de onzekerheid die vaak met haarverlies gepaard gaat, wegneemt. Het eindresultaat houdt een leven lang aan waardoor inhammen en kale plekken op het hoofd écht verleden tijd zijn.

Wil je met eigen ogen het resultaat van een haartransplantatie bewonderen? Dat snappen wij bij Eberson Hair Clinic heel goed, want op deze manier krijg je een idee van hoe de haargroei zich ontwikkelt na een haartransplantatie.

Bekijk hier onze voor en na foto 's Bekijk hier door onze haartransplantatie video 'sWaardoor is het uiteindelijke resultaat van een haartransplantatie afhankelijk van?


 • Ervaring en kunde van de haartransplantatie arts en zijn haartechnicians.
 • Het correcte plan van aanpak voor wat betreft FUE of FUT operatie, voldoende hoeveelheid donorhaar en de verhouding tot de grote van de behandelzone.
 • Huid - en haar kwaliteit en algehele gezondheid van de klant of patient.
 • Het oogsten van de haarwortels of grafts op de juiste manier zonder deze onnodig te beschadigen.
 • Optimale bewaring en voeding van de geoogste grafts.
 • Het delicaat en nauwkeurig implanteren van de grafts in de juiste groeirichting en met voldoende dichtheid.
 • De juiste en correcte nazorg en opvolging van de klant na de behandeling.


Wanneer mislukt een haartransplantatie?

Falen is iets wat wij allemaal niet willen of zoveel mogelijk proberen te vermijden. Niemand wil een mislukte haar transplantatie en wij hopen allemaal op een geslaagde succesvolle haar implantatie.

Als je op zoek bent naar een FUE-haartransplantatie, moet je je zelf goed laten informeren over de procedure. Het is nuttig om jezelf vertrouwd te maken met de mogelijke problemen die je kunt tegenkomen en hoe je deze het beste kunt voorkomen.


Er zijn ontzettend veel factoren die kunnen leiden tot een mislukt resultaat. Volgende oorzaken komen het meeste voor:
 • Je bent geen ideale kandidaat voor een transplantatie. Helaas is niet iedereen geschikt voor een FUE of FUT behandeling. Beste kan een arts dit beoordelen en onderzoeken tijdens een consult.
 • Onervaren arts of behandel team. Hoe hoog of goed een arts en zijn team ook is opgeleid naast kunde speelt ervaring altijd een zeer belangrijke rol voor wat betreft het eindresultaat. " Practice makes perfect " en dit geldt meestal voor vakmensen.
 • Technisch slecht uitgevoerde behandeling berust vaak op weinig ervaring of scholing van alle behandelaars.
 • Slechte of gebrekkige nazorg na de haarimplantatie. Het lijkt vanzelf sprekend dat je je zelf goed verzorgd na een transplantatie maar vaak wordt de nazorg niet goed uitgelegd, begrepen of opgevolgd. Naast goede nazorgproducten en duidelijke instructies speelt hygiëne en het opvolgen van de was instructies en andere handelingen een essentiële rol na de ingreep.
 • Te hoge verwachting en onbegrip van de klant voor wat betreft hergroei fasen en het beoogde resultaat. De ingreep is slechts de eerste stap en daarna doorloopt elke transplantatie verschillende groeifasen die je hieronder in de volgende alinea kunt lezen. Ook kan niet iedereen verwachten in 1 behandeling en enkele maanden later al een top resultaat te zien. Soms duurt het wat langer en is een tweede behandeling noodzakelijk voor het behalen van een optimaal resultaat.Hoe lang duurt de hergroei na een haartransplantatie? 

Kortom wanneer zie ik resultaten na mijn FUE haar transplantatie?

Nadat de haren zijn geïmplanteerd groeien deze tijdelijk enkele weken door en vallen naderhand grotendeels uit. Drie tot vier maanden later komen de meeste haren weer in de groeifase. Vervolgens volgt een tweede groeispurt welke doorzet en vooral zichtbaar wordt gedurende de 6 de tot 9 maand na de operatie. Het eindresultaat wordt omstreeks 12 tot 14 maanden zichtbaar. 


Meer informatie

Benieuwd naar de haartransplantatie kosten? Neem gerust voor meer informatie contact met ons op en kom langs voor een persoonlijk adviesgesprek in onze kliniek.

Wilt u nog meer actuele behandelfoto’s of haartransplantatie video ’s bekijken volg ons dan ook via instagram of ons Youtube kanaal.

Vraag een vrijblijvend consult aan