EBERSON HAARTRANSPLANTATIE

Dé Specialist in Haartransplantatie.

Maak nu een afspraak

EBERSON HAARTRANSPLANTATIE

Veelgestelde vragen over haartransplantatie - Eberson Hair Clinic

Is iedereen geschikt voor een haartransplantatie behandeling?

Ja, haast iedereen kan behandeld worden. Of het zinvol is, zal tijdens een (online) consult met u besproken worden. Er zijn enkele uitzonderingen waarin wij een haartransplantatie afraden. Bijvoorbeeld haaruitval op basis van een ziekte (zoals Alopecia Areata) of door gebruik van bepaalde medicijnen.

Geeft een haartransplantatie een natuurlijk resultaat?

Wij streven voor elke transplantatie naar een state-of-the-art behandeling met een zeer natuurlijk resultaat. Dit geldt niet alleen voor de geïmplanteerde haren maar ook voor de achter te laten donorzone.

Wat zijn de kosten en kan ik ook in termijnen betalen?

Tijdens het adviesgesprek wordt onder andere het aantal benodigde grafts (aantal haarfollikels) ingeschat en de daaraan verbonden kosten die nodig zullen zijn om het beoogde doel te bereiken. Het aantal haarfollikels ( en de hoeveelheid grafts) dat nodig is, is mede afhankelijk van de mate van uw kaalheid, haarkwaliteit en van uw persoonlijke wensen. Een natuurlijk resultaat aan de voorzijde kan meestal worden bereikt in één behandeldag. In een later stadium kunnen vervolg behandelingen plaatsvinden om de dichtheid optimaal te verhogen of om uw voortschrijdende kaalheid te behandelen.

Afbetaling in termijnen is bij ons niet mogelijk. Er zijn diverse financiële instanties die dit aanbieden doch houdt u er dan rekening mee dat geld lenen geld kost. Betaling vooraf aan uw behandeling via Paypal is ook mogelijk indien gewenst.

Doet een haartransplantatie pijn?

Nee, van de behandeling zelf voelt u niets. Uiteraard moet het gebied wel plaatselijk verdoofd worden.

Hoe lang blijven de nieuwe haarimplantaten groeien?

De getransplanteerde haren bevatten elk de genetische eigenschappen van de donorzone, waarbij ze ondanks overplaatsing een levenlang blijven groeien.

Hoe snel geneest men na een behandeling?

Na zorgvuldige behandeling genezen de minuscule wondjes na 2-3 dagen. Meestal is er na een week niets meer zichtbaar van onze haartransplantatie behandeling. Voor een optimaal herstelproces wordt u geadviseerd om zware lichamelijke handelingen en zeer stoffige ruimten gedurende 7-10 dagen te vermijden.

Behandelen julllie ook vrouwen met een haartransplantatie?

Nee wij behandelen geen vrouwen met een haartransplantatie. Het is soms mogelijk om vrouwen met een aangeboren hoge haarlijn / voorhoofd of kleine inhammen te behandelen. Maar vrouwen met zeer dun haar; extreem haarverlies of kroeshaar raden wij meestal haartransplantatie met de (haarsparende) FUE-methode af. Vaak is het eerst beter om bij de huisarts of dermatoloog de oorzaak van het haaruitval te achterhalen en indien mogelijk te behandelen.

Voeren jullie ook corrigerende operaties uit?

Ja. Het resultaat van een haartransplantatie is niet altijd naar tevredenheid van de cliënt, bijvoorbeeld vanwege een onnatuurlijke haarlijn; een te lage haarimplantatie dichtheid; zichtbare littekens op de plek waar het donorhaar zit. Je kunt ook denken aan correcties van de littekens ontstaan na brandwonden of andere plastische ingrepen nabij de haarlijn. Dit zijn slechts enkele voorbeelden voor wat betreft de toepasbaarheid van de reconstructieve haarchirurgie.

Ik kom uit het buitenland, hoe verloopt de gehele procedure?

Voor onze internationale klanten geldt: Nadat u contact met ons hebt opgezocht maken wij indien gewenst of noodzakelijk een afspraak voor een online consult met onze haarchirurg. Hier kunt u nodige vragen stellen voor wat betreft behandelgrootte, kosten en andere praktische benodigdheden. Na mondelinge of schriftelijke overeenkomst wordt uw behandeling per mail bevestigd. Hierin wordt het aantal grafts, aantal behandeldagen, uw behandeldatum en de nodige pre-operatieve instructies vermeld. Uw behandeling wordt definitief na uw eerste aanbetaling en opsturen medische vragenlijst.
Op wens reserveren wij uw hotelkamer voor de nacht voor en de nacht(en) na uw ingreep. Uiteraard kunnen wij al deze praktische noodzakelijkheden voor u regelen en de offerte individueel hierop aanpassen.

Opm. U bent vrij om al deze vereisten zelf te regelen doch houdt u er rekening mee dat u tijdig uw vlucht en hotel boekt daarmee voorkomt u onaangename verrassingen voor wat betreft boeking en extra kosten.

Hoeveel haren kunnen er per dag getransplanteerd worden?

Dr Eberson en zijn team kunnen per dag, onder ideale omstandigheden, tot 2000 grafts (+/- 4500 haren) via de FUE-methode transplanteren. Dit is niet alleen mede afhankelijk van het aantal beschikbare grafts maar ook de kwaliteit van de grafts in de beschikbare donorzone. Een FUE-behandeling is zeer arbeidsintensief en kan daarom soms meerdere dagen in beslag nemen. Wij kiezen ervoor om juist specifieke behandelgroottes uit te voeren om zowel de behandelzone als ook het donorgebied zo goed mogelijk te ontlasten en spoedig herstel erna te garanderen. Herintreden in het dagelijks (werk)leven is daarom, binnen 1 week, vaak geen enkel probleem.

Hoeveel haren zijn er vereist voor mijn behandeling?

Dit is een van de meest essentiële vragen voor uw behandeling doch niet direct eenvoudigweg te beantwoorden zonder een persoonlijk consult met onze specialist. Het aantal haren, noodzakelijk voor een goed resultaat, hangt uiteindelijk af van de kwaliteit en de structuur van uw haar. Zo geeft dik donker haar vaak meer bedekking dan fijn licht gekleurd haar. Verder hangt de hoeveelheid ook af van de gradatie van uw haarverlies en de haardichtheid die u wenst.
Tijdens uw vrijblijvend consult bepalen wij de mate van de behandelgrootte en alle andere noodzakelijke vereisten.

Hoe lang duurt een haartransplantatie behandeling?

De behandelduur van een operatie is onder andere afhankelijk van de gradatie van uw kaalheid en de complexiteit van de vereiste behandeling. Een haartransplantatie duurt 4 – 8 uur en de grotere sessies worden soms verspreid over twee behandeldagen.

Moet ik altijd kort geschoren worden voor een haartransplantatie?

Bij een gewone FUE behandeling wordt uw haar normaliter volledig kort geschoren. Dit is echter niet altijd noodzakelijk. Zo worden vrouwen bij ons per definitie nooit volledig geschoren. In de praktijk bieden wij diverse haarsparende technieken aan waarbij het donorgebied direct na de behandeling goed bedekt kan worden.

Naast de gedeeltelijk geschoren FUE behandeling bieden wij ook de volledig ongeschoren FUE behandeling aan ook wel beter bekend als de uFUE (unshaven Fue) methode waarbij zowel donor -als ontvangst gebied niet worden geschoren. Meer info over de mogelijkheden voor een haartransplantatie zonder te scheren, klik hier.

Welke haartransplantatie methode gebruiken jullie in de praktijk?

In onze kliniek behandelen wij met name volgens de  Folliculaire Unit Extractie -methode of de haartransplantatie zonder scheren (uFUE), dit zijn heden ten dage de meest geavanceerde en meest cliënt vriendelijke haartransplantatie methodes. Door middel van deze technieken worden de grafts (elke graft omvat 1 – 4 haarfollikels) één voor één vanuit de donorzone (meestal vanuit de zijkanten & achterkant van het hoofd) met uiterste precisie en zorg getransplanteerd naar de kalende gebieden. Naast deze methode passen wij zo nodig alle variaties op deze FUE methodes toe zoals de iFUE of de uFUE (unshaven FUE) methode.

Wat is het verschil tussen een FUT en FUE haartransplantatie?

Het verschil tussen beide haartransplantatie technieken zit hem met name in de manier hoe de haren worden geoogst.  Bij de FUT methode wordt er een stukje huid chirurgisch uit het donorgebied verwijderd. Onder microscoop worden vervolgens de grafts geprepareerd om naderhand weer te implanteren.

Bij de FUE methode worden de grafts een voor een met een hol chirurgisch boortje uit het donorgebied verwijderd.

Welke haardichtheid behalen jullie in een behandeling?

Voor een mooi esthetisch resultaat is de haardichtheid erg belangrijk. Een te lage haardichtheid geeft immers een doorzichtig resultaat. Als een van de weinige klinieken in Europa zijn wij daadwerkelijk in staat om zeer hoge haar dichtheden in een enkele sessie te behalen. Veel klinieken beweren deze dichtheden eveneens te plaatsen maar zijn vaak niet bereid of kundig genoeg om dit in de praktijk uit te voeren. Het dicht op elkaar plaatsen van de implantaten wordt “Dense packing” genoemd. Dat wil zeggen er worden 45-50 grafts per cm² geïmplanteerd. Dichtheden boven de 50/60 grafts per cm² wordt “Ultra dense packing” genoemd. Deze hoge dichtheden zijn geschikt voor kandidaten die last hebben van kleine kale zones of waarbij de kaalheid niet progressief van aard is. Of u een geschikte kandidaat hiervoor bent hangt van vele factoren af. Tijdens het consult gesprek gaan we hier dieper op in.

Wat is een graft?

Dit is een stukje huid waar 1, 2, 3 of 4 haren uit kunnen groeien. Het aantal haren dat een graft bevat, verschilt per persoon; geslacht en ras. Sommige mensen hebben grafts die meestal slechts 1 of 2 haren bevatten. Andere mensen hebben grafts die vaak 3 en soms zelfs 4 of meer haren bevatten.

Vaak bevat een graft gemiddeld ongeveer 2,2  haren. Dit gemiddelde aantal haren verschilt vaak van persoon tot persoon.

Wat is de wachttijd voor een haartransplantatie?

De gemiddelde wachttijd voor een haartransplantatie bij ons varieert tussen 1 en 2 maanden. 

Haartransplantatie aftrekbaar?

Een haartransplantatie in zijn algemeen is een vrij kostbare ingreep, waarbij de haartransplantatie kosten behoorlijk op kunnen lopen. Haartransplantatie aftrekbaar van de belasting of zorgverzekeraar is in de meeste gevallen niet mogelijk. Er zijn uitzonderlijke gevallen, waarbij een haartransplantatie wel (deels) aftrekbaar is. Hierdoor heeft men de mogelijkheid om de prijs en de gemaakte kosten van de behandeling te beperken.

Wordt een haartransplantatie vergoedt door de zorgverzekering?

Ondanks dat de meeste zorgverzekeraars niet vaak tot vergoeding over gaan is het verstandig dit gewoon na te vragen bij uw eigen zorgverzekeraar. Er zijn altijd wel uitzonderingen op de regels.