EBERSON HAARTRANSPLANTATIE KLINIEK

Dé Specialist in FUE Haartransplantaties.


EBERSON HAARTRANSPLANTATIE

Veelgestelde vragen over haartransplantatie - Eberson Hair Clinic

Is iedereen geschikt voor een haartransplantatie behandeling?

Ja, haast iedereen kan behandeld worden. Of het zinvol is, zal tijdens een (online) consult met de arts en u besproken worden. Er zijn enkele uitzonderingen waarin wij een haartransplantatie afraden. Bijvoorbeeld haaruitval op basis van een ziekte (zoals Alopecia Areata) of door gebruik van bepaalde medicijnen.

Geeft een haartransplantatie een natuurlijk resultaat?

Wij streven voor elke haartransplantatie naar een state-of-the-art behandeling met een zeer natuurlijk resultaat. Dit geldt niet alleen voor de geïmplanteerde haren maar ook voor de achter te laten donorzone.

Een ervaren arts en team is daarbij vaak mede bepalend voor een goed resultaat.

Wat zijn de kosten voor een haartransplantatie en kan ik ook in termijnen betalen?

Tijdens het adviesgesprek wordt onder andere het aantal benodigde grafts (aantal haarfollikels) ingeschat en de daaraan verbonden kosten die nodig zullen zijn om het beoogde doel te bereiken. Het aantal haarfollikels ( en de hoeveelheid grafts) dat nodig is, is mede afhankelijk van de mate van uw kaalheid, haarkwaliteit en van uw persoonlijke wensen. Een natuurlijk resultaat aan de voorzijde kan meestal worden bereikt in één behandeldag. In een later stadium kunnen vervolg behandelingen plaatsvinden om de dichtheid optimaal te verhogen of om uw voortschrijdende kaalheid te behandelen.

Afbetaling in termijnen is bij ons niet mogelijk. Er zijn diverse financiële instanties die dit aanbieden doch houdt u er dan rekening mee dat geld lenen geld kost.

Doet een haartransplantatie pijn?

Nee, van de behandeling zelf voelt u niets. Uiteraard moet het gebied wel plaatselijk verdoofd worden.

Hoe lang blijven de nieuwe haarimplantaten groeien?

De getransplanteerde haren bevatten elk de genetische eigenschappen van de donorzone, waarbij ze ondanks overplaatsing een levenlang blijven groeien.

Hoe snel geneest men na een haartransplantatie behandeling?

Na zorgvuldige behandeling genezen de minuscule wondjes na 2-3 dagen. Meestal is er na een week of twee niets meer zichtbaar van onze haartransplantatie behandeling. Voor een optimaal herstelproces wordt u geadviseerd om zware lichamelijke handelingen en zeer stoffige ruimten gedurende 7-10 dagen te vermijden.

Behandelen julllie ook kaalheid bij vrouwen met een haartransplantatie?

Nee wij behandelen geen vrouwen die last hebben van haaruitval met een haartransplantatie. Het is soms mogelijk om vrouwen met een aangeboren hoge haarlijn / voorhoofd of kleine inhammen te behandelen. Maar vrouwen met zeer dun haar; extreem haarverlies of kroeshaar raden wij meestal haartransplantatie met de (haarsparende) FUE-methode af. Vaak is het eerst beter om bij de huisarts of dermatoloog de oorzaak van het haaruitval te achterhalen en indien mogelijk te behandelen.

Voeren jullie ook corrigerende operaties uit na een mislukte haartransplantatie elders?

Ja. Het resultaat van een haartransplantatie is niet altijd naar tevredenheid van de cliënt, bijvoorbeeld vanwege een onnatuurlijke haarlijn; een te lage haarimplantatie dichtheid; zichtbare littekens op de plek waar het donorhaar zit. Je kunt ook denken aan correcties van de littekens ontstaan na brandwonden of andere plastische ingrepen nabij de haarlijn. Dit zijn slechts enkele voorbeelden voor wat betreft de toepasbaarheid van de reconstructieve haarchirurgie.

Ik kom uit het buitenland, hoe verloopt de gehele procedure?

Voor onze internationale klanten geldt: Nadat u contact met ons hebt opgezocht maken wij indien gewenst of noodzakelijk een afspraak voor een online consult met onze haarchirurg. Hier kunt u nodige vragen stellen voor wat betreft behandelgrootte, kosten en andere praktische benodigdheden. Na mondelinge of schriftelijke overeenkomst wordt uw behandeling per mail bevestigd. Hierin wordt het aantal grafts, aantal behandeldagen, uw behandeldatum en de nodige pre-operatieve instructies vermeld. Uw behandeling wordt definitief na uw eerste aanbetaling en opsturen medische vragenlijst.
Op wens reserveren wij uw hotelkamer voor de nacht voor en de nacht(en) na uw ingreep. Uiteraard kunnen wij al deze praktische noodzakelijkheden voor u regelen en de offerte individueel hierop aanpassen.

Opm. U bent vrij om al deze vereisten zelf te regelen doch houdt u er rekening mee dat u tijdig uw vlucht en hotel boekt daarmee voorkomt u onaangename verrassingen voor wat betreft boeking en extra kosten.

Hoeveel haren of grafts kunnen er per dag getransplanteerd worden?

Dr Eberson en zijn team kunnen per dag, onder ideale omstandigheden, 2000 tot maximaal 2500 grafts (+/- 4500 tot 5500 haren) via de FUE-methode transplanteren. Dit is niet alleen mede afhankelijk van het aantal beschikbare grafts maar ook de kwaliteit van de grafts in de beschikbare donorzone. Een FUE-behandeling is zeer arbeidsintensief en kan daarom soms meerdere dagen in beslag nemen. Wij kiezen ervoor om juist specifieke behandelgroottes uit te voeren om zowel de behandelzone als ook het donorgebied zo goed mogelijk te ontlasten en spoedig herstel erna te garanderen. Herintreden in het dagelijks (werk)leven is daarom, binnen 1 tot 1,5 week, vaak geen enkel probleem.

Hoeveel haren of grafts zijn er vereist voor mijn haartransplantatie?

Dit is een van de meest essentiële vragen voor uw behandeling doch niet direct eenvoudigweg te beantwoorden zonder een persoonlijk consult met onze specialist. Het aantal haren of grafts, noodzakelijk voor een goed resultaat, hangt uiteindelijk af van de kwaliteit en de structuur van uw haar. Zo geeft dik donker haar vaak meer bedekking dan fijn licht gekleurd haar. Verder hangt de hoeveelheid ook af van de gradatie van uw haarverlies en de haardichtheid die u wenst.
Tijdens uw vrijblijvend consult bepalen wij de mate van de behandelgrootte en alle andere noodzakelijke vereisten.

Hoe lang duurt een haartransplantatie behandeling?

De behandelduur van een operatie is onder andere afhankelijk van de gradatie van uw kaalheid en de complexiteit van de vereiste behandeling. Een haartransplantatie duurt 4 – 8 uur en de grotere sessies worden soms verspreid over twee behandeldagen.

Moet ik altijd kort geschoren worden voor een haartransplantatie?

Bij een gewone FUE behandeling wordt uw haar normaliter volledig kort geschoren. Dit is echter niet altijd noodzakelijk. Zo worden vrouwen bij ons per definitie nooit volledig geschoren. In de praktijk bieden wij diverse haarsparende technieken aan waarbij het donorgebied direct na de behandeling goed bedekt kan worden.

Naast de gedeeltelijk geschoren FUE behandeling bieden wij ook de volledig ongeschoren FUE behandeling aan ook wel beter bekend als de uFUE (unshaven Fue) methode waarbij zowel donor -als ontvangst gebied niet worden geschoren. Meer info over de mogelijkheden voor een haartransplantatie zonder te scheren, klik hier.

Welke haartransplantatie methode gebruiken jullie in de praktijk?

In onze kliniek behandelen wij met name volgens de  Folliculaire Unit Extractie -methode of de haartransplantatie zonder scheren (uFUE), dit zijn heden ten dage de meest geavanceerde en meest cliënt vriendelijke haartransplantatie methodes. Door middel van deze technieken worden de grafts (elke graft omvat 1 – 4 haarfollikels) één voor één vanuit de donorzone (meestal vanuit de zijkanten & achterkant van het hoofd) met uiterste precisie en zorg getransplanteerd naar de kalende gebieden. Naast deze methode passen wij zo nodig alle variaties op deze FUE methodes toe zoals de iFUE of de uFUE (unshaven FUE) methode.

Wat is het verschil tussen een FUT en FUE haartransplantatie?

Het verschil tussen beide haartransplantatie technieken zit hem met name in de manier hoe de haren worden geoogst.  Bij de FUT methode wordt er een stukje huid chirurgisch uit het donorgebied verwijderd. Onder microscoop worden vervolgens de grafts geprepareerd om naderhand weer te implanteren.

Bij de FUE methode worden de grafts een voor een met een hol chirurgisch boortje uit het donorgebied verwijderd.

Welke haardichtheid behalen jullie in een behandeling?

Voor een mooi esthetisch resultaat is de haardichtheid erg belangrijk. Een te lage haardichtheid geeft immers een doorzichtig resultaat. Als een van de weinige klinieken in Europa zijn wij daadwerkelijk in staat om zeer hoge haar dichtheden in een enkele sessie te behalen. Veel klinieken beweren deze dichtheden eveneens te plaatsen maar zijn vaak niet bereid of kundig genoeg om dit in de praktijk uit te voeren. Het dicht op elkaar plaatsen van de implantaten wordt “Dense packing” genoemd. Dat wil zeggen er worden 45-50 grafts per cm² geïmplanteerd. Dichtheden boven de 50/60 grafts per cm² wordt “Ultra dense packing” genoemd. Deze hoge dichtheden zijn geschikt voor kandidaten die last hebben van kleine kale zones of waarbij de kaalheid niet progressief van aard is. Of u een geschikte kandidaat hiervoor bent hangt van vele factoren af. Tijdens het consult gesprek gaan we hier dieper op in.

Wat is een graft?

Dit is een stukje huid waar 1, 2, 3 of 4 haren uit kunnen groeien. Het aantal haren dat een graft bevat, verschilt per persoon; geslacht en ras. Sommige mensen hebben grafts die meestal slechts 1 of 2 haren bevatten. Andere mensen hebben grafts die vaak 3 en soms zelfs 4 of meer haren bevatten.

Vaak bevat een graft gemiddeld ongeveer 2,2  haren. Dit gemiddelde aantal haren verschilt vaak van persoon tot persoon.

Wat is de wachttijd voor een haartransplantatie?

De gemiddelde wachttijd voor een haartransplantatie bij ons varieert tussen 1 en 2 maanden. 

Haartransplantatie BTW aftrekbaar?

Een haartransplantatie in zijn algemeen is een vrij kostbare ingreep, waarbij de haartransplantatie kosten behoorlijk op kunnen lopen. Haartransplantatie aftrekbaar van de belasting of zorgverzekeraar is in de meeste gevallen niet mogelijk. Er zijn uitzonderlijke gevallen, waarbij een haartransplantatie wel (deels) aftrekbaar is. Hierdoor heeft men de mogelijkheid om de prijs en de gemaakte kosten van de behandeling te beperken.

Wordt een haartransplantatie vergoedt door de zorgverzekering?

Ondanks dat de meeste zorgverzekeraars niet vaak tot vergoeding over gaan is het verstandig dit gewoon na te vragen bij uw eigen zorgverzekeraar. Er zijn altijd wel uitzonderingen op de regels.

Wat zijn de bijwerkingen na een haartransplantatie?

Na een haartransplantatie kunnen verschillende bijwerkingen optreden, waaronder:

 1. Zwelling: Zwelling rond het getransplanteerde gebied met name ter hoogte van het voorhoofd is gebruikelijk en kan enkele dagen aanhouden.
 2. Pijn en ongemak: Tijdelijke pijn of ongemak in het getransplanteerde gebied is normaal en kan worden behandeld met voorgeschreven pijnstillers.
 3. Korstvorming: Korstvorming op de transplantatieplaatsen is gebruikelijk en verdwijnt meestal binnen een week.
 4. Jeuk: Jeuk kan optreden tijdens het genezingsproces, maar het is belangrijk om niet te krabben om het risico op infectie te verminderen.
 5. Tijdelijke roodheid van de huid op de transplantatieplaatsen kan voorkomen en verdwijnt meestal binnen enkele weken.
 6. Tijdelijk haarverlies: Het getransplanteerde haar kan tijdelijk uitvallen voordat het nieuwe haar begint te groeien. Dit staat bekend als "shock loss" en is meestal tijdelijk.
 7. Ingegroeide onststoken haartjes ookwel folliculitis genaamd. Meestal onstaat dit enkele weken na de haartransplantatie. Dit komt vaak voor op het transplantatiegebied maar soms ook in het donorgebied.
Wat zijn de risico 's of complicaties na een haartransplantatie?
 1. Infectie: Dit kan optreden op de transplantatieplaatsen en vereist doorgaans antibiotica om te behandelen. Het is van cruciaal belang om de postoperatieve instructies van de arts of haarkliniek nauwkeurig op te volgen om het risico op infectie te minimaliseren.
 2. Abnormale littekenvorming: Sommige mensen kunnen abnormale littekenvorming ervaren, zoals hypertrofische littekens of keloidlittekens, vooral bij een genetische aanleg hiervoor.
 3. Onnatuurlijk resultaat: Als de haartransplantatie niet correct wordt uitgevoerd, kan het resultaat onnatuurlijk uitzien.
 4. Tijdelijk haarverlies (shock loss): Na de transplantatie kan tijdelijk haarverlies optreden, zowel in het getransplanteerde gebied als in het donorgebied.
 5. Ongelijke of niet opkomende groei van de implantaten: Soms groeit het getransplanteerde haar ongelijkmatig, resulterend in een ongelijkmatig uiterlijk.
 6. Gevoelloosheid of tintelingen: Na de ingreep kunnen tijdelijke gevoelloosheid of tintelingen optreden rond het transplantatie gebied.
 7. Allergische reacties: Hoewel zeldzaam, kan er een allergische reactie op de medicijnen tijdens de operatie optreden.
Kan een haartransplantatie mislukken?

Ja een haartransplantatie kan in sommige gevallen mislukken of niet het verwachte resultaat opleveren. Enkele redenen waarom een haartransplantatie kan mislukken, zijn onder meer:

 1. Onvoldoende donormateriaal: Als er niet genoeg gezond haar beschikbaar is in het donorgebied (de achterkant en zijkanten van het hoofd), kan de transplantatie niet het gewenste resultaat opleveren.
 2. Onjuiste planning of uitvoering: Als de haartransplantatie onnauwkeurig is gepland of niet correct is uitgevoerd, kan dit leiden tot ongelijke haardichtheid of een onnatuurlijke resultaat.
 3. Onvoldoende nazorg: Het is essentieel om de postoperatieve instructies van de arts of kliniek nauwkeurig op te volgen om een succesvolle genezing te bevorderen. Als de nazorg niet adequaat wordt uitgevoerd, kan dit leiden tot complicaties zoals infectie of verlies van getransplanteerd haar.
 4. Complicaties tijdens genezing: Soms kunnen onvoorziene complicaties optreden zoals een infectie, overmatig bloeden of abnormale littekenvorming ontstaan.
 5. Ongunstige reactie van het lichaam: In zeer zeldzame gevallen kan het lichaam reageren op de transplantatie door het getransplanteerde haar af te stoten.
Kan een haartransplantatie worden gebruikt om littekens of brandwonden op de hoofdhuid te corrigeren?

Ja, haartransplantatie kan worden gebruikt om littekens op de hoofdhuid te corrigeren. Dit is vooral relevant voor mensen die littekens hebben als gevolg van eerdere operaties, verwondingen of brandwonden op de hoofdhuid.

Tijdens een haartransplantatieprocedure worden gezonde haarzakjes (follikels) geoogst uit het donorgebied van de patiënt (meestal de achterkant of zijkanten van het hoofd, waar het haar doorgaans dikker is en minder vatbaar voor haaruitval). Deze follikels worden vervolgens geïmplanteerd in de gebieden waar littekens zich bevinden.

Door deze haarimplantatie techniek kunnen de getransplanteerde haren de littekens bedekken en zo grotendeels een natuurlijk ogende haargroei in het gebied herstellen. Het resultaat kan variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte en de aard van het litteken, de beschikbaarheid van donorhaar en de ervaring van de chirurg.

Over het algemeen kan haartransplantatie een effectieve oplossing zijn voor het camoufleren van littekens op de hoofdhuid en het verbeteren van het uiterlijk en het zelfvertrouwen van de patiënt.

Hoe lang geen pet dragen na een haartransplantatie?

Het dragen van een pet na een haartransplantatie kan de genezing van de getransplanteerde haarfollikels beïnvloeden. Over het algemeen wordt aanbevolen om gedurende de eerste week na de ingreep geen pet te dragen, omdat dit de getransplanteerde gebieden kan irriteren en mogelijk de genezing kan verstoren.

Na de eerste week kan het dragen van een loszittende pet worden overwogen, maar het is nog steeds belangrijk om voorzichtig te zijn en te voorkomen dat er druk wordt uitgeoefend op de getransplanteerde gebieden. Het is het beste om uw arts te raadplegen voor specifieke richtlijnen, omdat dit kan variëren afhankelijk van de individuele situatie en het type haartransplantatieprocedure dat is uitgevoerd.

Kan een haartransplantatie bij vrouwen?

Ja, haartransplantatie is ook een optie voor vrouwen met haarverlies. Hoewel haarverlies bij vrouwen meestal anders is dan bij mannen, kunnen vrouwen nog steeds profiteren van haartransplantatie als ze geschikte kandidaten zijn. De oorzaken van haarverlies bij vrouwen kunnen nogal variëren, zoals genetische factoren, hormonale veranderingen, leeftijd, medische aandoeningen of door medicatie gebruik.

Vrouwen die overwegen een haartransplantatie te ondergaan, moeten wel een grondige evaluatie ondergaan door een ervaren haartransplantatiechirurg of dermatoloog om te bepalen of ze goede kandidaten zijn voor een haarimplantatie. De geschiktheid kan afhangen van factoren zoals de oorzaak en de mate van haarverlies, de conditie van het donorhaar (waar het haar wordt geoogst), en algemene gezondheidsfactoren.

Over het algemeen kunnen vrouwen met een aangeboren hoog voorhoofd of zelfs brandwonden of littekens op de hoofdhuid, mogelijke kandidaten zijn voor haartransplantatie. Het is echter belangrijk voor vrouwen om realistische verwachtingen te hebben over de resultaten.

Kan ik mijn haargroei stimuleren na een haartransplantatie?

Na een haartransplantatie is het belangrijk om de groei van nieuw getransplanteerd haar te stimuleren. Enkele tips om haargroei te stimuleren na een haartransplantatie zijn:

 1. Volg de nazorginstructies van de arts goed op: Volg nauwgezet de instructies van uw arts met betrekking tot nazorg, medicatie en activiteitenbeperkingen.
 2. Gezonde levensstijl: Eet een uitgebalanceerd dieet rijk aan voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen en mineralen, die essentieel zijn voor een gezonde haargroei.
 3. Vermijd stress: Stress kan haarverlies verergeren, dus probeer stress te minderen door middel van ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga of wandelen.
 4. Vermijd roken en overmatig alcoholgebruik: Roken en overmatig alcoholgebruik kunnen de haargroei als het herstel van de operatie belemmeren.
 5. Gebruik milde haarverzorgingsproducten: Gebruik haarverzorgingsproducten die geschikt zijn voor uw haartype en vermijd producten die agressieve chemicaliën bevatten die de hoofdhuid kunnen irriteren.
 6. Stimuleer de hoofdhuid: Regelmatige hoofdhuidmassage kan de bloedcirculatie stimuleren en de haargroei bevorderen.
Waarom kiezen voor de Eberson Hair Clinic?

De Eberson Hair Clinic werkt uitsluitend met een vast team van gespecialiseerde haartransplantatie artsen en haarassistenten met meerdere jaren ervaring en expertise. U wordt dus niet enkel door hairtechnicians, “specialisten” of andere niet-gecertificeerde of onervaren personeel  behandeld.

De behandeling alsook de nazorg wordt uitgevoerd in Nederland en steeds op dezelfde locatie in Heemstede (NH).

Verder is de arts wettelijk BIG gerigistreerd alsook al 13 jaar lid van de ISHRS en geeft jou zekerheid over de specialisatie & kwaliteit van de haarbehandelingen.

Wat is het verschil tussen DHI - en de FUE haartransplantatie methode?

DHI (Direct Hair Implantation) en FUE (Follicular Unit Extraction) zijn beide haartransplantatiemethoden, die vooral verschillen in de implantatie techniek.

De belangrijkste verschillen tussen beide methoden:

 1. Implantatieproces:
  • Bij DHI wordt het haar rechtstreeks na het oogsten geïmplanteerd met een speciaal ontworpen pen genaamd (Choi) Implanter Pen, waarmee de arts de grafts in de gewenste hoek, diepte en richting kan plaatsen zonder vooraf gemaakte incisies.
  • Bij FUE worden de haarzakjes eerst met een micro-motor handmatig of machinaal uit het donorgebied geoogst. Vervolgens worden de grafts in de ontvangstgebieden geïmplanteerd met behulp van kleine incisies gemaakt door de arts.
 2. Hersteltijd:
  • Beide methoden hebben over het algemeen een vergelijkbare hersteltijd.
Is een haartransplantatie resultaat blijvend?

Over het algemeen wordt aangenomen dat haartransplantaties blijvende resultaten opleveren. Dit komt omdat haarzakjes die zijn getransplanteerd meestal afkomstig zijn uit gebieden van de hoofdhuid die genetisch ongevoelig zijn voor haaruitval. Dit betekent dat de getransplanteerde haren niet vatbaar zijn voor dezelfde haaruitvalpatronen als de haren die oorspronkelijk op de transplantatieplaats stonden.

Het succes van een haartransplantatie hangt echter af van verschillende factoren, waaronder de ervaring van de haarchirurg, de kwaliteit van het donorhaar, de zorg na de operatie en de individuele genetica en gezondheid van de klant. In sommige gevallen kan aanvullende behandeling nodig zijn om het beste resultaat te bereiken en te behouden.

Hoewel de resultaten over het algemeen blijvend zijn, is het dus belangrijk op te merken dat haartransplantaties geen invloed hebben op de progressie van haaruitval elders op de hoofdhuid. Daarom is het mogelijk dat patiënten in de loop van de tijd nog steeds haar kunnen verliezen op andere delen van de hoofdhuid die niet zijn behandeld met een haartransplantatie.