Onzichtbare Haartransplantatie

Onzichtbare Haartransplantatie

Haartransplantatie zonder scheren

Een haartransplantatie is inmiddels een bekende en veel voorkomende cosmetische ingreep geworden en het taboe hierop lijkt nu ook steeds meer doorbroken te zijn. Talrijke bekende Nederlanders zijn al behandeld voor hun haarproblemen zoals Arie Boomsma;  Gerard Joling; Tim Hofman; Ronald de Boer;  Wesley Sneijder;  Michael van der Plas en nog vele andere lotgenoten gingen u voor. De hersteltijd voor een FUE haartransplantatie is vrij kort maar gaat vaak niet geheel ongemerkt. Waar vele mensen met name tegenop kijken, is dat het haar heel kort of volledig kaalgeschoren moet worden. Daarom krijgen we regelmatig de vraag of het mogelijk is om een haartransplantatie te ondergaan zonder te scheren? Ja dit kan en vele vrouwen en sommige mannen kiezen met name voor een gedeeltelijk geschoren haartransplantatie (haarsparende haartransplantatie) of voor een haartransplantatie zonder scheren soms ook wel uFUE (unshaven FUE) genoemd. Uw hoofd hoeft dan maar gedeeltelijk kort of zelfs geheel niet geschoren te worden.

Volledig geschoren FUE haartransplantatie

Wat is een haartransplantatie zonder scheren en welke methoden zijn er?

Vaak wordt er gesproken van een haartransplantatie zonder scheren, wanneer slechts een gedeelte of zelfs het gehele hoofd niet kort hoeft te worden geschoren. Voor veel mannen is volledig kort scheren bij een FUE behandeling geen probleem. Maar wel wanneer u echter als man of als vrouw langer haar heeft of moet dragen vanwege bijvoorbeeld een representatieve functie. Kort geschoren kapsels komen bij mannen vaker voor maar bij vrouwen is dit niet het geval. Er bestaan in principe twee behandelmogelijkheden voor een haartransplantatie zonder scheren:

  1. De gedeeltelijk ongeschoren techniek
  2. De volledig ongeschoren techniek

De haarsparende haartransplantatie techniek

De gedeeltelijk ongeschoren, haarsparende haartransplantatie techniek hierbij wordt aan de achterkant van het hoofd (donorzone) een of meerdere horizontale stroken kort geschoren. Omdat het slechts een of meerdere stroken betreft, valt het overige ongeschoren haar gedeelte er overheen. De haren die er dus weer overheen vallen camoufleren als het ware deze tijdelijk kale stroken en uw kapsel blijft intact. Uit dit kleine gedeelte met kort geschoren haar, worden de grafts geoogst. Deze kunnen vervolgens op de gewenste plek waar zich ook (lang) haar bevindt ( het implantatiegebied), worden geplaatst na het maken van de incisies.

Haarsparende haartransplantatie zonder scheren

Voor wie is de haarsparende haarimplantatie zonder kaal scheren het meest geschikt?

Vrouwen kiezen vrijwel altijd voor de haarsparende haartransplantatie - of haarimplantatie zonder kaal scheren omdat zij liever niet rondlopen met gemillimeterde haar. Daarnaast zijn er ook een behoorlijk aantal mannen die dit liever niet doen of een representatieve functie hebben en snel na de behandeling weer toonbaar moeten zijn. Voorwaarde is wel dat de haarlengte op de achterkant en zijkanten van het hoofd, het donorgebied, lang genoeg is. Op deze manier kan het kort geschoren deel aan de achterkant van het hoofd worden afgedekt met langer haar.

Zijn er beperkingen aan deze haarsparende haartransplantatie methode?

Omdat deze haartransplantatie methode arbeidsintensiever is dan de volledig geschoren FUE transplantatie, is deze haarsparende haarimplantatie zonder scheren vaak iets duurder dan de standaard volledig geschoren FUE haartransplantatie methode. Het is tijdrovend en intensiever om de haren terug te plaatsen tussen nog bestaande haren.

Daarnaast is het ook het geval dat er in één sessie minder haren kunnen worden getransplanteerd. Omdat er slechts een klein gedeelte van het achterhoofd kaal wordt geschoren, kunnen er een beperkt aantal grafts per behandeling worden getransplanteerd. Normaal gesproken worden er in een dagbehandeling gemiddeld 1500 tot 2000 grafts getransplanteerd bij een volledig geschoren FUE haarimplantatie. Bij een haartransplantatie zonder scheren worden meestal maximaal zo’n 1.000 tot 1200 grafts veilig getransplanteerd zonder zichtbare uitdunning van het bestaande kapsel achterop. Wellicht zijn er meerdere sessies nodig indien er een groter transplantatiegebied behandeld moet worden.

Samenvatting voor - en nadelen haarsparende FUE haartransplantatie

Voordelen

  • Donorgebied wordt niet geheel kort geschoren maar deels in stroken geschoren.
  • Herintreden dagelijks leven verloopt vlot (7-10 dagen).

Nadelen haarsparende FUE behandeling

  • Donorgebied achterop wordt niet volledig geschoren maar het implantatiegebied meestal nog wel.
  • Beperkte hoeveelheid grafts kunnen worden geoogst. Vaak maximaal 1000 - 1200 grafts per FUE behandeling.
  • Overmatig oogsten op een dunne strook lijdt tot lokale uitdunning van het geoogste donorgebied.
  • Meestal niet geschikt voor jonge kalende mannen omdat het kaalheid meestal voorzet
    en de geoogste stroken achterop zichtbaar worden op lange termijn.

Volledig ongeschoren haartransplantatie (uFUE)

Naast deze haarsparende haartransplantatie bieden wij ook de volledig ongeschoren haartransplantatie (uFUE) aan. Hierbij worden zowel het implantatiegebied als de donorzone niet geschoren. Kortom volledig ongeschoren en vrijwel onzichtbaar implantatieproces. De meeste klanten werken weer 5 tot 7 dagen na hun behandeling.

Veel gestelde vragen haartransplantatie zonder scheren

Heeft u meer info nodig voor wat betreft de mogelijkheden voor een haartransplantatie zonder scheren? We geven u graag advies hierover tijdens een gratis consult. Op deze manier krijgt u een helder beeld en kunt u eventuele vragen aan één van onze experts voorleggen.

Vraag een vrijblijvend consult aan