Wat kost een haartransplantatie?

We willen het liefst allemaal ons eigen haar zo lang en mooi mogelijk behouden. Maar wat kunt u eraan doen als u last heeft van overmatige haaruitval of lijd aan kaalheid? Mogelijk denkt u al geruime tijd na over een haartransplantatie en wat de kosten van een haartransplantatie zijn voor uw specifieke situatie. 

Wij geven u hier graag een prijsindicatie van de diverse haartransplantatie behandelingen die wij uitvoeren in onze kliniek. De uiteindelijke kosten of de prijs van een haartransplantatie kunnen we dus alleen berekenen tijdens het eerste vrijblijvende consult met uw behandelend specialist.

De kosten van een haartransplantatie variëren namelijk afhankelijk van het aantal behandelingen en de benodigde aantal grafts. Onze focus ligt daarnaast op ervaring en expertise in haarchirurgie, wat cruciaal is voor een geslaagd resultaat.

Bij de Eberson Hair Clinic garanderen wij kwaliteit boven alles. Wij besparen niet op instrumenten en streven naar optimale resultaten. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend consult en ontvang een persoonlijke prijsindicatie voor uw haartransplantatie.

 

Haartransplantatie Kosten: Prijsindicatie & Kwaliteitsgarantie

Op voorhand kunnen we een eerste indicatie geven van de haartransplantatie prijzen. Voor de tarieven werken wij met behandelzones. Met onderstaande figuur kun je voor jezelf een eerste inschatting maken van de gemiddelde haartransplantatie kosten.

Voor elke behandel zone hebben wij een algemene schatting gemaakt van het aantal benodigde hoeveelheid grafts. Kiest u bijvoorbeeld voor een behandeling in zone 1, dan heeft u gemiddeld 1,000 grafts nodig.

Voor zone 2 heeft u gemiddeld 1,500 grafts nodig.

Voor zone 3 alleen heeft u gemiddeld 1,000 grafts nodig en voor zone 4 heeft u gemiddeld 1,000 tot 2,000 grafts nodig. Om u een beeld te geven: een graft omvat gemiddeld 2 tot 2,5 haren. Dus 1000 grafts komen bijvoorbeeld overeen met gemiddeld 2000 tot 2500 haren.

haartransplantatie kosten - prijzen - tarieven


Kosten haartransplantatie zijn afhankelijk per behandelmethode en het aantal benodigde grafts


1. Volledig geschoren FUE haartransplantatie (vaak grote behandelingen)

Aantal grafts

Tarieven

Aantal behandeldagen

500

 € 2995

1

750€ 3500

1

1000€ 3995

1

1250

€ 4500

1

1500

€ 4995

1

1750

€ 5500

1

2000

€ 5995

1

2250

€ 6500

1-1,5

2500

€ 6995

1-2 aaneengesloten dagen

2750

€ 7500

2 aaneengesloten dagen

3000

€ 7995

2 aaneengesloten dagen2. Gedeeltelijk ongeschoren FUE haartransplantatie (haarsparende FUE, vooral geschikt voor kleine behandelingen)

Implantatie gebied blijft ongeschoren en donorzone achterop / zijkanten worden deels geschoren in een of meerdere horizontale stroken. Het erboven liggende ongeschoren haar valt eroverheen. Deze methode staat in Nederland ook beter bekend onder de haarsparende FUE haartransplantatie en in Engelse termen de Patchy shaven FUE of partially shaven Hair Transplant. Hiervoor een extra opslag gerekend wegens het arbeidsintensieve karakter.


Aantal graftsAantal behandeldagen    Tarief
500 tot maximaal 12501vanaf € 3000


3. Volledig ongeschoren FUE haartransplantatie

   (haartransplantatie geheel zonder scheren donor en ontvangstgebied)


Aantal graftsAantal behandeldagen    Tarief
500 tot maximaal 15001 - 2vanaf € 3000


Haartransplantatie kosten en prijzen FAQ:

Worden haartransplantatie kosten vergoed door de verzekeraars?

De meeste haartransplantaties komen helaas niet in aanmerking voor een vergoeding door een zorgverzekeraar. Indien een haarimplantatie door de verwijzende arts aantoonbaar noodzakelijk is dan zijn er soms verzekeraars die deze kosten (deels) vergoeden. Haaruitval ontstaan door ziekte of een ernstig ongeluk kunnen in aanmerking komen. Een andere reden voor vergoeding kan ernstig psychisch lijden zijn. Uw verzekeraar zal dan altijd vragen om bewijsstukken hierover.  Meer weten of dit voor u mogelijk is? Vraag dit dan zelf aan bij uw ziektekostenverzekeraar. 

Zijn de haartransplantatie kosten aftrekbaar van de belasting?

Nee, haartransplantatie behandelingen komen meestal niet in aanmerking voor aftrek van de inkomstenbelasting. Als het een medische noodzaak is dan kan u hier wel voor in aanmerking komen. Voorbeelden hiervan zijn haaruitval als gevolg van een ziekte; medische behandelingen of medicijngebruik om een ziekte te bestrijden. 

Haartransplantatie kosten inclusief consult, nazorg en controles

Alle bovenstaande haartransplantatie kosten zijn inclusief het consult met de behandelend arts, de lunch op uw behandeldag, het nazorg pakket en meerdere controles na afloop van de behandeling. Betaling in termijnen is bij ons niet mogelijk is. Er zijn diverse financiële instanties die dit aanbieden doch houdt u er dan rekening mee dat geld lenen geld kost. Heeft u nog aanvullende vragen over de haartransplantatie prijs of wilt u graag een vrijblijvend consult aanvragen? Neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier of bel 023 – 574 95 46.


Vraag een gratis consult aan