Kosten haartransplantatie

We willen het liefst allemaal ons eigen haar zo lang en mooi mogelijk behouden. Maar wat kunt u eraan doen als u last heeft van overmatige haaruitval of lijd aan kaalheid? Mogelijk denkt u al geruime tijd na over een haartransplantatie. En indirect denkt u erover na wat de kosten van een haartransplantatie voor uw specifieke situatie zullen zijn. Wilt u graag een haartransplantatie uit laten voeren en bent u benieuwd naar de haartransplantatie prijzen? Wij geven u hier graag een prijsindicatie van de diverse haar transplantatie behandelingen die wij uitvoeren in onze kliniek. De uiteindelijke kosten van de transplantatie kunnen we dus alleen berekenen tijdens het eerste vrijblijvende consult met uw behandelend specialist. 


Haartransplantatie kosten, kwestie van kwaliteit en niet enkel kwantiteit

Wij zorgen ervoor dat de haartransplantatie kosten elke euro waard zijn. De haartransplantatie specialisten van de Eberson Clinic verrichten haartransplantaties niet meer met de FUT methode maar met de FUE methode. De geoogste grafts worden stuk voor stuk met een fijne, holle naald uit de haarkrans gehaald en zeer zorgvuldig in een speciaal haargroeimedium bewaard. De haarwortels worden op de kale behandelplek weer tijdig ingebracht. De haartransplantatie prijzen zijn mede afhankelijk van het aantal behandelingen en het aantal grafts die worden getransplanteerd. Verder speelt ervaring & kunde in de haarchirurgie een zeer belangrijke rol voor wat betreft natuurlijke resultaten. Verder besparen wij in onze kliniek niet op instrumentaria maar gaan voor het beste. Kies daarom altijd voor kwaliteit en laat de prijs en reisafstand naar een goede haartransplantatie kliniek niet altijd doorslaggevend zijn.                         

Wat kost een haartransplantatie?

Kosten haartransplantatie hoog? Op voorhand kunnen we meestal een indicatie geven van de haartransplantatie prijzen. Voor de tarieven werken wij namelijk met zones. Voor elke behandel zone hebben wij een algemene schatting gemaakt van het aantal benodigde hoeveelheid grafts. Kiest u bijvoorbeeld voor een behandeling in zone 1, dan heeft u gemiddeld 1,000+ grafts nodig. Voor zone 2 heeft u gemiddeld 1,500+ grafts nodig. Voor zone 3 alleen heeft u gemiddeld 1,000 grafts nodig en voor zone 4 heeft u gemiddeld 1,000 tot 2,000 grafts nodig. Om u een beeld te geven: een graft omvat gemiddeld 2 tot 2,5 haren. Dus 1000 grafts komen bijvoorbeeld overeen met gemiddeld 2000 tot 2500 haren.

haartransplantatie kosten - prijzen - tarieven


Kosten haartransplantatie zijn afhankelijk per behandelmethode en het aantal grafts


1. Volledig geschoren FUE haartransplantatie (vaak grote behandelingen)

Aantal grafts
Aantal behandeldagen
Tarieven
500
1
€ 2000
750
1
€ 3000
1000
1
€ 3800
1250
1
€ 4000
1500
1
€ 4500
1750
1
€ 5000
2000
1 tot 2
€ 5500
2250
2
€ 6000
2500
2
€ 6500
27502
€ 7000
30002
€ 7500

2. Gedeeltelijk ongeschoren FUE haartransplantatie (vooral geschikt voor kleine behandelingen)

Implantatie gebied blijft ongeschoren en donorzone achterop / zijkanten worden deels geschoren in een of meerdere horizontale stroken. Het erboven liggende ongeschoren haar valt eroverheen. Deze methode staat in Nederland ook beter bekend onder de haarsparende FUE haartransplantatie en in Engelse termen de Patchy shaven FUE of partially shaven Hair Transplant.


Aantal graftsAantal behandeldagen
           Tarief
500 tot maximaal 1250
1
vanaf € 2500

3. Volledig ongeschoren FUE haartransplantatie (haartransplantatie zonder scheren)


Aantal grafts
Aantal behandeldagen
           Tarief
500 tot maximaal 1500
1 - 2vanaf € 3500

Haartransplantatie kosten en prijzen FAQ:

- Worden haartransplantatie kosten vergoed door verzekeraars?

De meeste haartransplantaties komen helaas niet in aanmerking voor een vergoeding door een zorgverzekeraar. Indien een haarimplantatie door de verwijzende arts aantoonbaar noodzakelijk is dan zijn er soms verzekeraars die deze kosten (deels) vergoeden. Haaruitval ontstaan door ziekte of een ernstig ongeluk kunnen in aanmerking komen. Een andere reden voor vergoeding kan ernstig psychisch lijden zijn. Uw verzekeraar zal dan altijd vragen om bewijsstukken hierover.  Meer weten of dit voor u mogelijk is? Vraag dit dan zelf aan bij uw ziektekostenverzekeraar. 

- Zijn de haartransplantatie kosten aftrekbaar van de belasting?

Nee, haartransplantatie behandelingen komen meestal niet in aanmerking voor aftrek van de inkomstenbelasting. Als het een medische noodzaak is dan kan u hier wel voor in aanmerking komen. Voorbeelden hiervan zijn haaruitval als gevolg van een ziekte; medische behandelingen of medicijngebruik om een ziekte te bestrijden. 

Haartransplantatie kosten inclusief consult, nazorg en controles

Alle bovenstaande haartransplantatie kosten zijn inclusief het consult met de behandelend arts, de lunch op uw behandeldag, het nazorg pakket en meerdere controles na afloop van de behandeling. Betaling in termijnen is bij ons niet mogelijk is. Er zijn diverse financiële instanties die dit aanbieden doch houdt u er dan rekening mee dat geld lenen geld kost. Heeft u nog aanvullende vragen over de haartransplantatie prijs of wilt u graag een vrijblijvend consult aanvragen? Neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier of bel 023 – 547 95 46.

Vraag een gratis consult aan