Beste haartransplantatie technieken

HAARTRANSPLANTATIES

Technieken en behandeling, lees er alles over. Of:

Maak een afspraak met dr. Eberson

EBERSON HAARTRANSPLANTATIE KLINIEK

Dé Specialist in FUE Haartransplantaties.


Alles over haartransplantatie

Je hebt last van terugwijkende haarlijn, toenemende inhammen of een kalende kruin. Je wilt eindelijk weer meer haar en jezelf weer goed voelen. Dan is een haartransplantatie wellicht de oplossing! Maar wat kun je ervan verwachten? En wat is nu wel mogelijk of onmogelijk en wanneer een haartransplantatie laten doen of niet? Hieronder vindt je alles over haar transplantatie.


Vraag een vrijblijvend consult aan


De hoeveelheid beschikbaar donorhaar

Haren die nodig zijn voor de haar transplantatie wordt uit het donorgebied gehaald, de zogenoemde haarkrans op de zijkanten en achterkant van het hoofd. Daar blijft het haar meestal een leven lang groeien.

Maar hoeveel haren kunnen wij blijven oogsten zonder zichtbare gevolgen?
Te grote hoeveelheden haren oogsten uit de donor heeft uitdunning tot gevolg. Ook worden toekomstige transplantaties daarmee in een keer beperkt. 

Per vierkante centimeter groeien er ongeveer 75 haarwortels in kleine groepjes (ook wel grafts genoemd). Gezien de oppervlakte van de veilige donorzone keer het gemiddelde aantal haarwortels. Heeft een mens gemiddeld zo’n 13.500 grafts maximaal in het veilige donorgebied ter beschikking. Ongeveer tot 35% daarvan kan gebruikt worden, zonder dat uitdunning echt zichtbaar wordt in het donorgebied. Het totale aantal grafts wat veilig uit uw donorgebied gehaald kan worden, is dus gemiddeld 4.700 tot 5000. Worden er veel meer weggehaald, dan wordt dat duidelijk zichtbaar achterop.


" Elke opeenvolgende transplantatie vermindert het totaal aantal beschikbaar haar & de haardichtheid. Hoe groter de transplantatie in een keer hoe minder haar erover blijft voor een toekomstige operatie."

Hoeveel grafts of haar is nodig voor de transplantatie?

Het aantal grafts dat nodig is om een geheel kaal hoofd te bedekken is soms groot maar dat wat gebruikt kan worden voor een haartransplantatie is vaak beperkt. In het donorgebied bevinden zich zo'n 5.000 grafts die gebruikt kunnen worden voor een haartransplantatie. Het gaat er daarom niet alleen om te bepalen hoeveel grafts er nodig zijn om de kalende gebieden te verbeteren, maar ook om hoeveel grafts er maximaal gebruikt kunnen worden. Te veel haarwortels ineens transplanteren kan onder andere het donorgebied zichtbaar uitdunnen.


" Een weloverwogen behandelplan bepaalt mede het succes van een geslaagde haartransplantatie nu en in de toekomst."

Vóór haartransplantatie kleine inhammen met de FUE methode
6 maanden na FUE haartransplantatie kleine inhammen

Haartransplantatie haarlijn man

Haartransplantatie volgens de FUE methode. Er waren hiervoor circa 750 grafts nodig.

Vooraanzicht haarlijn vóór haartransplantatie
Vooraanzicht haarlijn 6 maanden na haartransplantatie

Haartransplantatie inhammen

Haartransplantatie volgens de FUE methode. Er waren voor deze behandeling circa 2000 grafts nodig.

Vooraanzicht haarlijn vóór haartransplantatie in Heemstede
Verbeterde haarlijn man na haartransplantatie via FUE methode

Haartransplantatie opvullen voorkant

Aantal benodigde grafts:

1500 grafts. Opvullen van de haarlijn en inhammen via Fue methode in 1 dagbehandeling.

Is het verstandig om zoveel mogelijk haar te transplanteren?

Omdat kaalheid bij de meeste mannen in de loop van hun leven verergert, is het niet verstandig om op jonge leeftijd al meer dan 3000 van de in totaal 5.000 beschikbare grafts in één keer te transplanteren. Dat levert op latere leeftijd problemen op, wanneer u bijvoorbeeld een tweede haartransplantatie wilt ondergaan. Het donorgebied is dan al grotendeels ‘kaal geplukt’ en de mogelijkheden in de toekomst worden hierdoor erg beperkt. Steeds meer haartransplantatie klinieken in het buitenland, bijvoorbeeld in Turkije, maar ook in Nederland doen dat wel. Bij de Eberson Hair Clinic transplanteren we vrijwel nooit zoveel grafts in één behandeling.

Hoeveel haar per vierkante centimeter is nodig?

Het doel van elke haartransplantatie is het om de kale plekken zodanig te bedekken dat er haast geen zichtbare huid doorschijnt. Dit is een kwestie van de juiste haar dichtheid (hoeveelheid haar per cm2) in combinatie met de juiste haar eigenschappen (dikte en kleur van de haarzakjes). Indien we lichtinval op de kalende huid goed weten te blokkeren realiseren wij de illusie van een dichte haarbos.

De normale oorspronkelijke haardichtheid bij mannen en vrouwen die geen haarverlies hebben ligt gemiddeld tussen de 80 en 100 grafts per vierkante centimeter. Kaalheid wordt duidelijk zichtbaar nadat men ongeveer 50% of meer van het oorspronkelijk eigen haar heeft verloren. Indien wij dus tussen de 40 en 50 grafts per cm2 implanteren creëren wij de illusie van voldoende dichtheid.

Hogere aantal grafts boven de 50 grafts/cm2 wordt zelden geplaatst gedurende de eerste operatie omdat de doorbloeding van de huid zodanig verstoord worden, dat de huid kan afsterven (ook wel huid necrose genoemd). Bij een opvolgende behandeling kunnen wij een hogere haar dichtheid per vierkante centimeter realiseren. 

Hoe lang blijft een haartransplantatie zichtbaar?

Iedereen wil direct in een behandeling van zijn kaalheid af. Maar voor de meeste mensen die aan kaalheid (alopecia) lijden en zeker wanneer je nog jong bent, geldt dat de kaalheid verder doorzet. Veel gestelde vraag aan ons: Hoe lang blijft een haartransplantatie zichtbaar? Kortom, is een haartransplantatie blijvend van aard?

Een haartransplantatie geeft een permanent resultaat en er bestaan vele haarmiddelen om uw verdere haaruitval enigszins af te remmen. De arts kan je toekomstige haarsituatie tijdens het consult goed inschatten maar nooit 100 % voorspellen.

" Lange termijn planning voor jonge klanten met veel haarverlies is essentieel. Met name de eerste behandeling is bepalend voor een natuurlijk resultaat en wat er over blijft in het donorgebied in de toekomst "        

Welke haartransplantatie methode is de beste? FUE of FUT methode?

In principe zijn beide transplantatie methoden goed op hun eigen manier. Het grootste verschil tussen beide methoden zit hem met name in de manier van oogsten van de grafts. Zo ontstaat er na FUT techniek een rechtlijnig litteken achterop in het donorgebied en bij de FUE techniek blijven talrijke kleine puntvormige littekens achter na de behandeling.

Is een haartransplantatie ook geschikt voor vrouwen?

Een haartransplantatie wordt over het algemeen wereldwijd meer bij mannen uitgevoerd dan bij vrouwen. En daar zijn diverse redenen voor. Maar wanneer ben je nu als vrouw wel of beter niet geschikt voor een haarimplantatie?


Lees hier meer over haartransplantatie bij vrouwen


Haartransplantatie zonder volledig kaal scheren, is dit mogelijk?

Volledig kaal scheren is niet altijd wenselijk en niet altijd noodzakelijk.


Meer over Haartransplantatie zonder scheren.Wat kost een haartransplantatie?

De prijzen van een  haartransplantatie verschillen per behandelgrootte en aantal benodigde grafts. Omdat we werken met een all-inprijs weet u zeker dat dit alle kosten zijn die u maakt voor de behandeling. Het eerste consult met de arts is geheel gratis en bij de kosten van de behandeling zijn de nacontroles inbegrepen.

Kosten Haartransplantatie

Meer informatie?


Wil je nog meer informatie over haartransplantaties en de manier waarop wij het beste resultaat voor jouw bereiken? Lees je dan goed in via onze webpagina of maak een afspraak met onze arts en ontdek tijdens uw gratis eerste consult wat de mogelijkheden zijn.

Vraag een vrijblijvend consult aan. En krijg snel antwoord.