Patiënt 2 maanden na haartransplantatie

Haartransplantatie ervaring Nick, deel 3

Haartransplantatie FUE - deel 3

2 maanden na Haartransplantatie - Week 9 (67 dagen na HT)

Een week later dan de bedoeling was hierbij een update. De reden was prettig, een 10 daagse zonvakantie op de Kaapverdische Eilanden (eiland Sal).

Zo’n vakantie lijkt leuk en dat is het ook, alleen kreeg ik na een paar dagen last van ‘zonneallergie’ op mijn voorhoofd en in mijn nek. Rode jeukende vlekken/blaasjes. Geen fraai gezicht en heel onprettig.
Vanuit -3 bewolkt, naar +25 met volop zon ging even niet goed. Ondanks goed insmeren. Nooit eerder last van gehad maar ja, eens is de eerste keer.

Na 1 week was alles weer normaal, ik had toevallig Calmurit crème bij me, voor eczeem achtige plekjes op mijn schouders en dat hielp hierbij ook prima.

Gelukkig altijd met een pet op gelopen om in elk geval mijn haar en hoofdhuid te beschermen. Dat is ook gelukt want er zijn wel plekken waar het nog eenvoudig kan verbranden.

Wie een spectaculair maandverslag verwacht moet ik helaas teleurstellen! Er is sinds mijn vorige stukje eigenlijk heel weinig veranderd.
Uiteraard is alles wel gegroeid maar ik zou met geen mogelijkheid kunnen zeggen of de getransplanteerde haren wel of niet zijn uitgevallen en/of al weer aan het groeien zijn.

Het is normaal dat een mens ca 100 haren per dag verliest maar ik vind bijna nooit (korte) haren in de wasbak. Ongetwijfeld gaat dat gewoon door maar ik vind ze niet.
Mogelijk helpt ook de Minoxidil een beetje maar het maakt het in elk geval nog moeilijker om een reëel oordeel te vellen.

Volgens de theorie zijn de transplantaten aan het rusten en dat hoop ik ook. Natuurlijk wil ik het in het ontvang gebied voller hebben dus wacht ik maar geduldig af. Geduld is overigens niet mijn sterkste punt. (zacht gezegd!)

De lengte van de haren varieert wel behoorlijk. De kortste zijn ca 1,5 cm en de langste tussen de 2 en 2,5 cm. En dat kan vrijwel naast elkaar staan. Het lijkt een beetje op zaagtanden.
Er begint ook weer een slag in te komen en als ik er, eigenlijk volkomen zinloos, een kam doorhaalt is de richting te veranderen.

Ik had het plan opgevat om het lekker kort te houden en het misstaat ook niet maar voorlopig laat ik het gewoon lekker doorgroeien. En nu ik weer in Nederland ben kan dat in de winterse omstandigheden geen kwaad, al is een muts opzetten ook een optie.

vooraanzicht 3 maanden na haartransplantatie
vooraanzicht 3 maanden na haartransplantatie
achteraanzicht donorgebied na 3 maanden
achteraanzicht donorgebied na 3 maanden
haartransplantatie na 1 maand
achteraanzicht haartransplantatie
bovenaanzicht haarimplantaten na 1 maand

Haartransplantatie ervaring Nick bij de Eberson Hair Clinic, deel 3

En weer is er een maand ‘omgevlogen’. De afgelopen periode is het weer wat langer gegroeid en de langste haren zijn nu een centimeter of 3 en de kortste ca. een halve centimeter korter.

Wel is alles wat donkerder dan voor de HT en komen de grijze haren ook beter uit ☺. Maar beter grijs dan geen haar!

Ik was van de week weer eens in Den Haag in de officiersmess en daar was ik een week of 6 niet geweest. Nogal wat (oud) collegae spraken mij aan en vonden dat het er heel netjes uitzag.
En er was er ook een bij die mij al voor mijn HT niet meer had gezien. Die begreep niet wat de anderen bedoelden. Ik heb het hem uitgelegd en het verbaasde hem een beetjes. Hij vond het alleen wat korter dan voorheen, voor de rest niets geks.

En ik heb die oud collega’s uitgelegd dat het zeer aannemelijk is dat het voorop nog wat voller gaat worden als alle nieuw verplaatste haren ‘wakker worden’. Overigens zegt mijn vrouw dat het nu al wel degelijk voller is voorop. Mogelijk zijn ze niet allemaal uitgevallen en daarom al wat ‘dikker’.
Ik heb werkelijk geen idee of dat zo is.

Leuk is ook dat de (bijna) kale collega ’s het eigenlijk maar een nutteloze ingreep vinden. Vooral die al in de 20 kaal werden hebben helemaal vrede met hun situatie. Prima toch!
Degene die kalend zijn vragen vaak wel stevig door wat er allemaal mogelijk is. Als het iemand is waaraan ik zie dat het serieus is neem ik er altijd de tijd voor en verwijs ook naar de website van de Eberson Hair Clinic voor nog meer info, blogs, voorbeelden, kosten etc.

Lees verder in deel 4.

Terug naar overzicht