haartransplantatie nick deel 2

Haartransplantatie Ervaringen van Nick, deel 2

Bijna 1 maand na Haartransplantatie - week 3 & 4

Week 3 (vanaf dag 14) Het sporten mag weer en daar ben ik dan ook weer mee begonnen. In mijn geval is dat tafeltennissen en fitnessen. Uiteraard gewoon lekker blijven wandelen.

Eigenlijk geen enkele negatieve reactie gehad op hoe ‘men’ ertegenaan kijkt. Sommige mensen vragen waarom het ‘zo kort is’ en dan zeg ik dat gewoon. En blijkbaar rust er geen taboe meer op een haartransplantatie. Dit met dank aan de ‘bekende Nederlanders’ die er openlijk voor uit zijn gekomen. En er worden best veel vragen gesteld over hoe een haartransplantatie gaat. En de eigen situatie wordt dan ook vaak besproken, alsof ik de ‘kameraad specialist’ ben.

De haartjes zijn al behoorlijk gegroeid. Het donorgebied is als zodanig eigenlijk niet meer te onderscheiden van de rest. Het implantaat gebied ziet er ook goed uit. En er is ook te zien dat er nog wat werk aan de winkel is.

M.a.w. er is nog wel een strookje en een kruintje waar wat haren bij zouden kunnen. Maar dat is van latere zorg. Ook weer begonnen met 2x daags Minoxidil (vloeibaar). En dat gaat een stuk makkelijker met deze ‘haardracht’.

Er staan stoppels op van ca 2/3 mm. Ook zie ik regelmatig korte haartjes in de witte wasbak. Het is normaal dat na een week of twee de implantaten gaan uitvallen en in de ‘rustfase’ gaan. Als het goed is beginnen ze na een maand of 4 weer te groeien.

Week 4 (vanaf dag 21) Het ziet er allemaal prima uit. Aan het eind van week 4 waren de haartjes ca 7 mm. Het geïmplanteerde gebied ziet er iets dikker ‘bevolkt’ uit dan voor de haartransplantatie maar eerlijk is eerlijk……zo kort heb ik mijn haar nooit eerder gedragen. Maar het is ook mogelijk dat niet alle getransplanteerde haartjes al zijn uitgevallen. Er is ook weer de normale haarkleur zichtbaar al lijken de stoppels voorop wat donkerder. Het voelt aan als een zachte borstel met korte haren.

haartransplantatie nick na 1 maand
Bovenaanzicht transplantaten na iFue behandeling
Herstel donorgebied
Herstel donorgebied enkele weken na behandeling

Mensen die mij niet eerder na de behandeling hebben gezien kijken wel wat verbaast dat het zo kort is maar niemand legt de link met een haartransplantatie. Ik zeg dat dan ook niet. Ik maak er geen geheim van maar zet het ook niet in de krant. Als je er verder niet op ingaat, waait het vanzelf over.

Al met al ben ik goed gewend geraakt aan dat korte haar. Ik vind het niet misstaan en overweeg zelfs om het voorlopig kort te houden. OK, wel wát langer, zo rond 1 cm denk ik. Maar waar ik nog het meeste tegenop zag, het kaalscheren, is echt ongegrond gebleken. En het heeft voor de arts het voordeel dat het hygiënischer is en dat hij zonder moeilijk te doen overal bij kan. En dus ook meer kan doen op een dag. Bovendien is het ook best praktisch. Na het sporten is het haar zeer snel droog.

Lees verder in deel 3.

Terug naar overzicht