Littekencorrectie of herstelbehandeling

Een groot aantal van onze littekencorrecties en herstelbehandelingen worden uitgevoerd om een slechte oftewel mislukte haartransplantatie in het verleden te corrigeren. Sommige van deze zijn ten gevolge van het gebruik van verouderde methoden ontstaan; procedures, zoals plug-techniek, FUT transplantaties of hoofdhuid reducties.

Vaak zijn slechte haartransplantaties het gevolg van een of meer misstappen tijdens en na de behandelprocedure. Problemen ontstaan door verouderde techniek, slechte haartransplantatie nazorg of onjuiste planning. Ook komt het voor dat een cliënt eigenlijk geen geschikte kandidaat was voor een haartransplantatie. Dit gebeurt vaak wanneer onervaren haartransplantatie artsen of hun assistenten de procedure doen. Ze verliezen tijdens grote langdurige behandelingen het oog voor details. Wij zien regelmatig aan de resultaten van artsen en chirurgen die niet dagelijks haartransplantaties uitvoeren, dat zij niet alleen een gebrek aan kennis of wetenschap hebben maar vaak ook gebrek aan een artistieke blik. Voor een optimaal resultaat is ook de nazorg van de haartransplantatie essentieel. Bij onvoldoende voorlichting kan de cliënt de nodige handelingen niet naleven waardoor het herstel van het donorgebied en ontvangstgebied na de haartransplantatie moeizamer verloopt.

Slecht uitgevoerde haarimplantaties hebben een enorme impact op iemands levenskwaliteit. Gelukkig kunnen wij tegenwoordig met minder intensieve technieken een herstel haartransplantatie behandeling uitvoeren om het cosmetisch resultaat aanzienlijk te verbeteren. De technieken voor het corrigeren van de cosmetische problemen, veroorzaakt door verouderde haartransplantatie technieken, zijn drastisch verbeterd in de afgelopen vijftien jaar.

Met het oog op het beste resultaat, worden de slechte getransplanteerde transplantaten (folliculaire eenheden) verwijderd, indien nodig, voorbereid (fijner versneden) en weer in de juiste groeirichting teruggeplaatst.

Welke soorten herstel haartransplantatie behandelingen voeren wij uit?

  • Verkeerd geplaatste of een onnatuurlijke gemaakte haarlijn kunnen gecorrigeerd worden: Een te lage of te hoog geplaatste haarlijn, grove te dikke dubbele grafts op de voorlijn of een te strakke onnatuurlijke haarlijn kunnen worden gecorrigeerd met de FUE haartransplantatie.
  • Extractie c.q. het verwijderen van verkeerd geplaatste graftsHaren die in een onnatuurlijke richting geïmplanteerd zijn kunnen opnieuw worden getransplanteerd in de juiste groei richting.
  • FUT litteken correctie: Door middel van minder invasieve haartransplantatie technieken bieden wij de mogelijkheid om het bijvoorbeeld het litteken van een FUT haartransplantatie minder zichtbaar te maken. Bij deze methode worden de haarfollikels (grafts) geoogst van het donorgebied (achter of zijkant van het hoofd) en op de littekens getransplanteerd. Zo kan het litteken gedeeltelijk of geheel worden bedekt. De structuur van littekenweefsel en de mate van doorbloeding van littekenweefsel bepalen mede het succes van de geplande correctie.


Heeft u behoefte aan meer advies voor een littekencorrectie na uw eerdere haartransplantatie behandeling?

Neem dan contact op met Eberson Hair Clinic via ons online contactformulier.

Vraag een vrijblijvend consult aan