PRP behandeling voor kale plek Kourtney Kardashian

Kourtney Kardashian onthult PRP plasma-injecties

Vrij recentelijk werd tijdens de Tv show van seizoen 17, Keeping up with the Kardashians, de oudste zus geconfronteerd met een beauty issue.

Tijdens een scène met Kim spreken de zusters over een grote zichtbare kale plek bovenop Kourtney 's hoofd. 

" Kourtney, je hebt een heel grote kale plek op je hoofd," "Kijk naar beneden, Kourtney. Oh mijn God, ik ben bang voor je leven. Heb je dat al gezien?" "Nee, maar ik voel het," antwoordde Kourtney. "Het is een gat in mijn hoofd. Ik zweer het komt door mijn paardenstaart, het was zo strak dat ik een bobbel op mijn hoofd had." 

> Natuurlijk, lekker dramatisch weer, maar de kale plek is wel duidelijk zichtbaar in de clip. Die kale plek bovenop haar hoofd is waarschijnlijk ontstaan door tractie alopecia. Deze aandoening wordt vaak veroorzaakt door het te strak binden van een paardenstaartje of door het dragen van haarstukken gedurende lange periodes. Teveel trekkracht verzwakt de haarwortels - wat ook nog vaak verergerd wordt door ernaast frequent gebruik te maken van kleuringen en stijltangen.

In een volgende aflevering zien we dat Kourtney PRP (bloedplaatjes rijk plasma) -injecties kreeg voor haar kale plek door een arts. Typisch Kardashians, ze kunnen elke gewenste behandeling haast gratis krijgen. 


Wat is een PRP of Plasma behandeling?

PRP staat voor ‘Platelet Rich Plasma' oftewel Plaatjes Rijk Plasma. Bij deze medische behandeling wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen, gecentrifugeerd en een gedeelte ervan (het plasma) waar diverse groeifactoren in zitten wordt even later weer terug geïnjecteerd in de huid. Doel van deze Plasma injecties is het herstel van de huid of de hergroei van het beschadigde haar weer te stimuleren. 


Werkt PRP bij haaruitval voor iedereen?

De resultaten van deze PRP behandelingen kunnen positief zijn maar zijn behoorlijk onvoorspelbaar. Het is een behandeling die meestal géén nieuwe haargroei creëert. Haarwortels die al geruime tijd verloren zijn gegaan, groeien normaal gesproken niet terug dankzij een PRP behandeling. Het plasma zorgt echter wel vaak voor een betere doorbloeding van de haarzakjes. Daarnaast wordt het natuurlijke haargroeiproces gestimuleerd en eventuele ontstekingen verminderd. Sommige haarklinieken gebruiken deze PRP behandelingen als preventieve therapie voor Alopecia androgenetica. Wij zijn er zelf niet echt enthousiast over. Een behandeling met PRP kan wond genezing stimuleren maar in dit geval zal het niet echt de oorzaak van Kourtney 's kale plek aanpakken. Laten wij hopen dat Kourtney ons allen binnenkort hierover een update geeft.Terug naar overzicht